Inspiration, Nyhet, Veckans post

Välkommen till bords

Denna vecka ägnar vi onsdagsinspirationen till matbord. Vi dyker in i den fantastiska världen av matgrupper, dukningar, trivsel, middagar, samvaro och design runt ett av hemmets mest centrala platser och delar tips på vackra, sköna, trevliga, goda och praktiska förslag! hej

Fred matbord med Sierra stolar från Rowico/Tibergs Möbler

Här har vi dukat upp och gjort plats med hjärta och kärlek runt Fred plankbord som är 240 cm långt och rymmer 10 middagsgäster.
Välkommen till bords!

Miss Holly matbord, Lilla Åland pinnstol samt Prio sideboard. Allt från Stolab/Tibergs Möbler

Gedigen träkänsla samt modern och tidlös design står högt på listan när vi tittar på matbord. Att det dessutom är gjort i Sverige av noga utvalt virke och tillverkat med gedigen hantverkskunskap ger extra poäng. Stolabs tillverkning sker i Smålandsstenar.

Färg och smakupplevelse med en värmande pumpasoppa i höst? Fick inspiration av bland annat dessa spännande recept, som i alla fall vi blev sugna på. Prova och kommentera gärna hur det smakade..

https://www.ica.se/recept/enkel-pumpasoppa-725667/ https://www.ica.se/recept/pumpasoppa-med-vitloksstekt-svamp-och-mandel-720353/
Linneduk från Lovely Linen/Tibergs Möbler samt klassiska caféstolar vintage. Liknande finns hos Gebrüder Thonet Vienna GmbH/Tibergs Möbler

Som i tidigare inlägg här på bloggen så har vi ett gott öga till de fantastiska produkterna i linne från Lovely Linen. Sätter direkt en välkomnande och gemytlig känsla på dukningen.

Linneduk från Lovely Linen
Skapa stämning med rätt matgrupp, mat & dryck och givetvis trevligt sällskap.
Ytfinish från Kristensen & Kristensen

Behåll den vackra ådringen men välj gärna en kulört olja i olika nyanser av grå eller brun ton. Exempel på finnish från Kristensen & Kristensens plankbord.

Nyhet från Kristensen & Kristensen som lanserades under hösten. Serien Velvet i massiv ek eller ask.
Trivsamt runt bordet med god mat och gott sällskap. Bord vintage men liknande finns hos Stable Table.

I våras lanserade vi på Tibergs Möbler ett nytt samarbete med svenska firman Stable Table. Supersmarta cafébord som står stabilt även fast underlaget är oljämt, som i gamla hus, i trädgården eller på uteserveringar . Finns med många olika skivor och färger på underredet. Snart även i webshopen.

Hector runt matbord från danska Eberhart.

Hos danska Eberhart hittar du ett exklusivt urval av eleganta betongbord och stolar i dansk design. Eberhart producerar lokalt i Danmark på en gammal gård som är omvandlad till ett möbelproduktionscentrum. Upptäck detta runda bords uppseendeväckande smarta föstoringslösning. liknar inget annat..

Bordstabletter i sköna höstfärger från LindDNA. Beställ från Tibergs Möbler, butiken i Göteborg.
Serien Edge från Englesson/Tibergs Möbler

Runda bord blir mer och mer omtyckt och efterfrågat. Nedan Miss Holly från svenska Stolab samt Glossy från Italienska Kartell är två exempel på runda bord som dykt upp på marknade på senare tid. Även runda bordet Hector från Eberhart med flexibel storlek tidigare i inlägget.

Vackra Miss Holly med ny klädd stol
Vackert höststilleben på snygga bordet Glossy från Kartell

Det får summera denna vecka! Kommentera gärna om inlägget och följ oss på Instagram eller Bloglovin´ för att hålla dig uppdaterad om allt inom design & livsstil samt få en inblick i vår värld @tibergsweden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *